Składniki:
1/2 kapusty pekińskiej, 2 duże piersi z kurczaka (pokrojone podsmaż, potem dodaj szklankę przyprawy kebab-gyros rozrobionej z wodą, czekaj. aż woda wyparuje z patelni), 2 cebule (pokrojone w talarki), keczup (tylko troszkę najlepiej polej esy-floresy po całości), 5 ogórków konserwowych (pokrojonych w kosteczkę), mały majonez + 4 ząbki czosnku (czosnek wciskamy do majonezu mieszamy i całość wylewamy na ogórki), 1 puszka fasolki czerwonej (odsączonej i umytej), 1/2 kapusty pekińskiej, keczup i znów nasze esy-floresy.;)
Jak przyrządzić?
Kolejność z jaką wypisałam składniki to kolejność warstw w sałatce.:) Aby efekt był powalający, można podać w szklanej misie.
Potrzebne przybory:
Patelnia, deska, nóż, szklana misa, durszlak, zapał do pracy.;)
Jak podawać?
Można podawać z pieczywem lub grzankami.
Uwagi:
Wiem, wiem, wiem... wszyscy jedliście sałatkę z gyrosa, ale jeśli ją lubicie, to sprawdźcie proszę ten przepis :D:D:D. Ja zakochałam się w nim od pierwszego kąska, a moi znajomi po każdej imprezie wszyscy proszą o przepis na mojego gyrosa.;)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | fiona0000 |