Zapiekanka oliwkowo - cebulowa

Przepis kulinarny

Składniki:

mrożone kruche ciasto, 150 g oliwek odmiany Gordal, 200 ml śmietany,3 jajka, 2 cebule, 80 g utartego sera , 3 łyżki hiszpańskiej oliwy z oliwek, sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Obierz i posiekaj cebulę. Podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oliwy, aż uzyska złoty kolor. Przekrój oliwki na pół. W misce zmieszaj ze sobą: posiekane oliwki, cebulę, starty ser, ubite jajka, śmietanę. Nadzienie dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozwałkuj ciasto i wyłóż na wysmarowanej blaszce. Zalej ciasto zmieszanymi wcześniej składnikami. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, aż się zarumieni (około 30 minut).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania60 min.
Porcje4
AutorEspanol

Zapiekanka oliwkowo - cebulowa: Podobne przepisy

Zapiekanka oliwkowo - cebulowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy