Składniki:
800 g filetów z wołowiny, 2 cm korzeń imbiru, 130 g zielonych hiszpańskich oliwek bez pestek, 2 szalotki, 3-4 łyżki hiszpańskiej oliwy z oliwek, świeża bazylia, sól i pieprz.
Jak przyrządzić?
Pokrój wołowinę na paski. Przekrój oliwki na pół. Obierz i posiekaj szalotkę oraz imbir. Podsmaż szalotkę i imbir na oliwie z oliwek, następnie dodaj mięso i dobrze wymieszaj. Pozostaw na ogniu jeszcze przez 2 minuty. Następnie dodaj oliwki i dopraw do smaku pieprzem i solą. Danie udekoruj listkami świeżej bazylii. Tak podana wołowina to prawdziwa perełka kuchni hiszpańskiej.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Porcje | 4 |
Autor | Espanol |