Składniki:
1 puszka kukurydzy, 1 puszka groszku, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 świeży ogórek, 2-3 pomidory (w zależności od wielkości pomidora), 1 sos winegret (torebka).
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki przesypujemy do miski, kroimy ogórka i pomidora w kostkę, na koniec dodajemy sos winegret, wszystko mieszamy i gotowe.
Potrzebne przybory:
Miska + łyżka.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje z pieczywkiem czosnkowym.
Uwagi:
Do sosu winegret z torebki potrzebne będą 3 łyżki wody + 3 łyżki oliwy.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Gosia2052 |