Wiosenna sałatka z tortellini - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 świeży zielony ogórek(typu węże), 1 duża czerwona papryka, 1 puszka kukurydzy, 1 opakowanie tortellini z mięsem, 2-3 ząbki czosnku, 1 pęczek kopru, sól, pieprz, majonez.

Jak przyrządzić?

Makaron tortellini gotujemy al dente, ogórek, paprykę kroimy w drobną kostkę, dodajemy kukurydzę, koper drobno siekamy. Solimy, pieprzymy do smaku. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, mieszamy.

Jak podawać?

Podawać jako przystawkę.

Uwagi:

Makaron tortellini gotujemy koniecznie al dente, ponieważ w sałatce on jeszcze nam namięknie. Sałatka palce lizać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt25 zł
AutorMIKALUTEK

Wiosenna sałatka z tortellini: Podobne przepisy

Wiosenna sałatka z tortellini: wypróbuj również

Powiązane Tematy