Składniki:
1 świeży zielony ogórek(typu węże), 1 duża czerwona papryka, 1 puszka kukurydzy, 1 opakowanie tortellini z mięsem, 2-3 ząbki czosnku, 1 pęczek kopru, sól, pieprz, majonez.
Jak przyrządzić?
Makaron tortellini gotujemy al dente, ogórek, paprykę kroimy w drobną kostkę, dodajemy kukurydzę, koper drobno siekamy. Solimy, pieprzymy do smaku. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, mieszamy.
Jak podawać?
Podawać jako przystawkę.
Uwagi:
Makaron tortellini gotujemy koniecznie al dente, ponieważ w sałatce on jeszcze nam namięknie. Sałatka palce lizać.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | MIKALUTEK |