Carpaccio herbaciane

Przepis kulinarny

Składniki:

200 g polędwicy wołowej, 20 ml oliwy z oliwek, 50 g oliwek, 50 g kaparów, 1 pęczek ruccoli, 50 g parmezanu, sól i pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka herbaty czarnej liściastej.

Jak przyrządzić?

Mięso natrzeć herbatą, solą i pieprzem. Lekko zamrozić. Kroić cieniutkie plastry, układać na talerzu, posmarować oliwą z oliwek, posypać płatkami parmezanu, kaparami, oliwkami. Na wierzchu ułożyć ruccolę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Autorbuszująca w garach

Carpaccio herbaciane: Podobne przepisy

Carpaccio herbaciane: wypróbuj również

Powiązane Tematy