Papryka z miodem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

3-4 kg papryki.

Zalewa:
1l. wody, 1 szklanka cukru, 1 szklanka miodu, ¾ szklanki octu, 1 szklanka oleju, 2 łyżki soli.

Jak przyrządzić?

Składniki na zalewę zagotować i ostudzić. Paprykę oczyścić. Wrzucić do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Do słoików wrzucić ziele angielskie, gorczycę, pieprz. Poukładać ciasno paprykę i zalać przygotowaną zalewą. Gotować 10 minut.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
AutorCoco

Papryka z miodem: Podobne przepisy

Papryka z miodem: wypróbuj również

Powiązane Tematy