Bananowy mus w rumowo – miodowym syropie

Przepis kulinarny

Składniki:

gofry, 2 banany, łyżeczka masła, 2 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki rumu, sok z jednej pomarańczy.

Jak przyrządzić?

Pokrojone w plastry banany podsmażyć na patelni z miodem i masłem. Po chwili dodać rum i sok z pomarańczy, następnie czekać, aż poncz lekko odparuje. Słodki mus nakładać na gotowe gofry. W wersji dla dzieci należy zrezygnować z rumu, na rzecz rodzynek lub posypki z białej czekolady.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt10 zł
AutorGastrosfera

Bananowy mus w rumowo – miodowym syropie: Podobne przepisy

Bananowy mus w rumowo – miodowym syropie: wypróbuj również

Powiązane Tematy