Składniki:
2 jajka, szczypta soli i pieprzu, trochę tłuszczu.
Jak przyrządzić?
Tłuszcz rozgrzać na patelni, w międzyczasie 2 jajka rozbełtać widelcem z solą i pieprzem w garnuszku i wylać na gorący tłuszcz. Jak zacznie się ścinać, zgarniać masę widelcem od brzegu ku środkowi dookoła patelni, a następnie podważyć z jednej strony nożem lub łopatką i złożyć na pół. I na talerz.
Potrzebne przybory:
Mała patelnia, widelec, ew.nóż lub łopatka do smażenia.
Jak podawać?
Z pieczywem.
Uwagi:
Jak ktoś chce przed złożeniem omlet można posypać drobno pokrojoną szynką lub innymi dodatkami.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 3 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 1 zł |
Autor | Gabi |