Omlet bez udziwniania - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 jajka, szczypta soli i pieprzu, trochę tłuszczu.

Jak przyrządzić?

Tłuszcz rozgrzać na patelni, w międzyczasie 2 jajka rozbełtać widelcem z solą i pieprzem w garnuszku i wylać na gorący tłuszcz. Jak zacznie się ścinać, zgarniać masę widelcem od brzegu ku środkowi dookoła patelni, a następnie podważyć z jednej strony nożem lub łopatką i złożyć na pół. I na talerz.

Potrzebne przybory:

Mała patelnia, widelec, ew.nóż lub łopatka do smażenia.

Jak podawać?

Z pieczywem.

Uwagi:

Jak ktoś chce przed złożeniem omlet można posypać drobno pokrojoną szynką lub innymi dodatkami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania3 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt1 zł
AutorGabi

Omlet bez udziwniania: Podobne przepisy

Omlet bez udziwniania: wypróbuj również

Powiązane Tematy