Składniki:
1 jajko, szczypta soli, szczypta cukru, trochę zmielonego czarnego pieprzu, łyżeczka musztardy, olej.
Jak przyrządzić?
Jajko umyć, następnie wbić do 1/2l. kubka, dodać sól, cukier, pieprz i przez chwilę rozbić blenderem /lub końcówką miksera z nożykiem/, następnie dodawać po łyżce oleju, dalej ubijając. Tak postępować do momentu, aż będzie gopół kubka. Dodać musztardę, wymieszać, wstawić do lodówki.
Potrzebne przybory:
Kubek 1/2l, blender lub mikser.
Jak podawać?
Do jajek, sałatek, smarowania pieczywa zamiast masła.
Uwagi:
Zawsze i każdemu się uda!
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | Gabi |