Składniki:
paczka grubego makaronu, 30 dag świeżych lub mrożonych kurek, jedna cebula, łyżka stołowa masła, 200 g śmietany, najlepiej kwaśnej, sól, pieprz, natka z pietruszki.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować al dente. Kurki oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, dorzucić kurki, dusić razem pod przykryciem ok. 15 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Dodać śmietanę i mieszając doprowadzić do redukcji powstałego sosu. Posolić i popieprzyć do smaku. Wymieszać makaron z sosem, posypać obficie poszatkowaną natkę z pietruszki.Smacznego!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Turboponton |