Makaron w sosie z kurek

Przepis kulinarny

Składniki:

paczka grubego makaronu, 30 dag świeżych lub mrożonych kurek, jedna cebula, łyżka stołowa masła, 200 g śmietany, najlepiej kwaśnej, sól, pieprz, natka z pietruszki.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować al dente. Kurki oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, dorzucić kurki, dusić razem pod przykryciem ok. 15 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Dodać śmietanę i mieszając doprowadzić do redukcji powstałego sosu. Posolić i popieprzyć do smaku. Wymieszać makaron z sosem, posypać obficie poszatkowaną natkę z pietruszki.Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt10 zł
AutorTurboponton

Makaron w sosie z kurek: Podobne przepisy

Makaron w sosie z kurek: wypróbuj również

Powiązane Tematy