Kawa Zimt-Fein

Przepis kulinarny

Składniki:

3 łyżeczki kawy mielonej/rozpuszczalnej, 4 łyżeczki cukru, pół szklanki mleka, pół łyżeczki kakao rozpuszczalnego, pół łyżeczki cynamonu.

Jak przyrządzić?

Kawę zaparzyć pod przykryciem ok. 8 min. W tym czasie wsypać cukier do rondelka lub małego garnuszka i rozpuścić do uzyskania brązowego koloru. Po zaparzeniu kawy fusy odcedzić (w przypadku kawy mielonej) i stopniowo dolewać do roztopionego cukru. Gotować przez chwilkę i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Odstawić do ostudzenia. Do pół szklanki letniego mleka dosypać cynamon i kakao (już cukru nie!) i mieszając kawę, dolać do niej mleko. Oto delikatna cynamonowa kawa:}

Potrzebne przybory:

garnuszek, łyżeczka

Jak podawać?

Od razu po przygotowaniu, może też postać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania8 min.
Trudnośćprosty
AutorEla

Kawa Zimt-Fein: Podobne przepisy

Kawa Zimt-Fein: wypróbuj również

Powiązane Tematy