Czosnkowa wg przepisu hiszpańskiego

Przepis kulinarny

Składniki:

Łatwo zapamiętać: ile dużych ząbków czosnku - tyle łyżek oliwy, sztuk pomidorów, szklanek wody, dodatkowo 2-3 cebule, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

4 ząbki czosnku siekamy drobno, rumienimy na czterech łyżkach oliwy, dodajemy 2 posiekane cebule i 4 pokrojone pomidory bez skórki. Gdy zmiękną, zalewamy 4 szklankami wody, przyprawiamy solą i pieprzem lub ostrą papryką i gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut. Przed rozlaniem na dnie talerzy można rozłożyć grzanki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania12 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorAsfoura

Czosnkowa wg przepisu hiszpańskiego: Podobne przepisy

Czosnkowa wg przepisu hiszpańskiego: wypróbuj również

Powiązane Tematy