Składniki:
Pół paczki kuskusu, 0,5 l bulionu z kostki, makrela wędzona, 3 ogórki konserwowe, pół puszki kukurydzy, 3 jajka ugotowane na twardo, pęczek koperku i szczypiorku, 2 łyżki oliwy, łyżeczka vegety i maggi, sól, pieprz, majonez.
Jak przyrządzić?
Kuskus wsypać do miski, dodać vegetę, maggi, oliwę. Wymieszać, zalać gorącym bulionem, przykryć i poczekać, aż kaszka napęcznieje. Wystudzić. Do schłodzonej kaszki dodać koperek i szczypiorek, następnie wyfiletowaną makrelę, ogórki pokrojone w kostkę, jajka, kukurydzę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, połączyć z majonezem.
Uwagi:
Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | monika66 |