Składniki:
Ciasto: 2 szklanki mąki, szklanka cukru pudru, 5 dag margaryny, jajo, pół szklanki mleka, 2 łyżki miodu, łyżka proszku do pieczenia. Polewa: 3/4 szklanki mleka, 20 dag margaryny, 2 łyżki kakao, szklanka cukru, 20-25 dag wiórków kokosowych.
Jak przyrządzić?
Margarynę utrzeć z cukrem i wciąż ucierając, dodać jajo, miód, mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na płaską blachę, upiec w średnio nagrzanym piekarniku i po ostygnięciu pokroić w kostkę. Mleko, margarynę i cukier rozgrzać w garnku, dodać kakao i gotować 5 minut. Po ostygnięciu polewy zanurzać w niej kostki ciasta, a następnie obsypywać je wiórkami kokosowymi.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | paubiana |