Składniki:
Biszkopt (kupny lub swój), śmietanka 30% duża (w kartoniku), galaretka, polewa czekoladowa lub rozpuszczona tabliczka czekolady.
Jak przyrządzić?
Masa: ubić na sztywno śmietankę 30%, potem wlać do niej rozpuszczoną w pół kubka wrzątku galaretkę. Ciasto: na jeden z biszkoptów nałożyć masę, następnie przełożyć drugim. Następnie polać rozgrzaną (można w mikrofalówce) polewą. Po wystygnięciu polewy można ozdobić np. wiórkami kokosowymi, orzechami, bakaliami lub zatopić je w gorącej polewie (do wyboru).
Potrzebne przybory:
mikser, łyżka drewniana, 2 miski, kubek
Jak podawać?
Dowolnie.
Uwagi:
Ciasto jest bardzo szybkie w przygotowaniu i jedzeniu. Szczególnie polecane początkującym. Można podawać jako tort, wystarczy dorobić więcej partii ciasta.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | K@ti & Olu$ |