3 BIT (autor cindy)

Przepis kulinarny

Składniki:

2 puszki mleka skondensowanego, 8 paczek herbatników, 2 budynie śmietankowe (na 3/4 l wody Gellwe), 1 margaryna (Kasia), 2 op. śmietany kremówki (2 x 500 ml), 2 op. śmietan-fix lub łyżka żelatyny, 2 czekolady mleczne, 4 szkl. mleka.

Jak przyrządzić?

Puszki z mlekiem ugotować 1 dzień wcześniej (zakryte wodą, ok. 3 godz.). Śmietana musi być dobrze schłodzona. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, następnie troszkę podgrzać. Budynie, margarynę i 4 szkl. mleka połączyć, zrobić krem budyniowy. Ubić śmietanę. Na blachę położyć warstwę herbatników, a na nich rozsmarować mleko z puszek. Następnie ułożyć warstwę herbatników, a na nich krem budyniowy i przykryć znów herbatnikami.Herbatniki posmarować ubitą śmietaną i posypać startą czekoladą. Włożyć do lodówki na kilka godzin.

Potrzebne przybory:

blaszka, mikser, miski, łyżki

Jak podawać?

Najlepiej do kawy nielubianym koleżankom ;)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćśredni
Kalorycznośćbardzo wysoka
Przybliżony koszt40 zł
Autorcindy

3 BIT (autor cindy): Podobne przepisy

3 BIT (autor cindy): wypróbuj również

Powiązane Tematy