Duszona ryba z ziemniakami (potrawa jednogarnkowa)

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg ziemniaków, 2-3 filety z ryby morskiej (mintaj, morszczuk, miruna, panga, dorsz), 1 cebula, przecier pomidorowy, bulion warzywny w kostce, oliwa z oliwek, groszek w puszce, koperek, sól.

Jak przyrządzić?

Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oliwie. Obrane ziemniaki pokroić w 0,5-cm talarki i dodać do cebuli. Chwilę razem smażyć, aż ziemniaki się zeszklą. Całość podlać bulionem i dusić pod przykryciem, aż ziemniaki będą prawie miękkie. Rybę pokroić na porcje, lekko osolić, układać na ziemniakach i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Nie mieszać. Na koniec polać rybę rozrzedzonym przecierem pomidorowym i posypać zielonym groszkiem i posiekanym koperkiem.

Potrzebne przybory:

głęboka, najlepiej teflonowa patelnia z pokrywką

Jak podawać?

Z sałatą.

Uwagi:

Ewentualny nadmiar płynu odparować.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4
Przybliżony koszt15 zł
AutorHalszka

Duszona ryba z ziemniakami (potrawa jednogarnkowa): Podobne przepisy

Duszona ryba z ziemniakami (potrawa jednogarnkowa): wypróbuj również

Powiązane Tematy