Składniki:
Ciasto: 1 kg mąki, 1 l mleka, 3/4 jajka, 1/2 szklanki wody (najlepiej gazowanej), sól, pieprz. Farsz: 1/2 kg mięsa mielonego, 1 duży słoik sosu do makaronów (jaki kto lubi).
Jak przyrządzić?
Wsypać mąkę, wbić jajka, dodać wodę - wymieszać. Stopniowo dodawać sól, pieprz i mleko. Wszystko dokładnie wymieszać. Naleśniki smażyć na początku na dużej ilości oleju lub oliwy, a potem, kiedy patelnia będzie bardzo gorąca, zmniejszyć ilość tłuczczu. W średnim garnku na oleju podgrzać mięso, kiedy będze gotowe, dodać sos. Wszystko razem wymieszać i podgrzać. Naleśniki posmarować farszem i zwinąć w dowolny sposób.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje z szklanką piwa do popicia! Smacznego.
Uwagi:
Bardzo sycące.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | aguska |