Brokułowo-kalafiorowa

Przepis kulinarny

Składniki:

1 brokuł, 1 kalafior, 1 puszka kukurydzy, 5-6 pomidorów, 7 jajek ugotowanych na twardo, tarty ser żółty. Sos: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki kefiru lub jogurtu naturalnego, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz, przyprawa tzatziki, 2-3 ząbki czosnku.

Jak przyrządzić?

Brokuł i kalafior ugotować, po ugotowaniu różyczki pokroić. Pomiodry i jajka pokroić w ćwiartki, odsączyć kukurydzę. Wszystkie składniki układać w przezroczystej misce warstwowo, polać sosem i posypać wierzch serem lub wszystko wymieszać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autorkkorozja

Brokułowo-kalafiorowa: Podobne przepisy

Brokułowo-kalafiorowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy