Składniki:
Śmietana 18%, żółtko jaja, boczek wędzony, makaron spaghetti, ser żółty (najlepiej parmezan), sól i pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Ugotować makaron spaghetti w lekko osolonej wodzie, następnie na patelni podsmażyć drobno pokrojony boczek wędzony i dodać do niego śmietanę. To razem chwilę smażyć, mieszając. Ugotowany i odcedzony makaron włożyć na patelnię do śmietany z boczkiem, całość posolić i popieprzyć do smaku. Na koniec dodać żółtko i wymieszać. Smacznego!
Potrzebne przybory:
patelnia, tarka do sera, łyżka do mieszania
Jak podawać?
Z tartym serem, najlepiej parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem, jeśli ktoś lubi ostrzejsze.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | sporo |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | magdalenka |