Składniki:
Tuńczyk z puszki, pół serka Philadelphia, 1/3 pęczka szczypiorku, 2 gałązki selera naciowego, 2-3 łyżki majonezu, pieprz i przyprawa curry do smaku, można dodać 1/2 puszki kukurydzy.
Jak przyrządzić?
Tuńczyka odsączyć z wody i dobrze rozgnieść widelcem. Serek rozmieszać z majonezem na jednolitą masę. Szczypiorek drobno pokroić, seler obrać z włókien i pokroić w drobną kostkę (wielkości kukurydzy). Dodać pieprz - szczyptę, przyprawę curry - 1/2 łyżeczki, można dodać kukurydzę odsączoną z wody.
Jak podawać?
Można podawać jako przystawkę z krakersami albo z bułką.
Uwagi:
Można posolić.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Urszula z San Jose |