Sałatka z tuńczyka (autor Urszula z San Jose) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Tuńczyk z puszki, pół serka Philadelphia, 1/3 pęczka szczypiorku, 2 gałązki selera naciowego, 2-3 łyżki majonezu, pieprz i przyprawa curry do smaku, można dodać 1/2 puszki kukurydzy.

Jak przyrządzić?

Tuńczyka odsączyć z wody i dobrze rozgnieść widelcem. Serek rozmieszać z majonezem na jednolitą masę. Szczypiorek drobno pokroić, seler obrać z włókien i pokroić w drobną kostkę (wielkości kukurydzy). Dodać pieprz - szczyptę, przyprawę curry - 1/2 łyżeczki, można dodać kukurydzę odsączoną z wody.

Jak podawać?

Można podawać jako przystawkę z krakersami albo z bułką.

Uwagi:

Można posolić.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorUrszula z San Jose

Sałatka z tuńczyka (autor Urszula z San Jose): Podobne przepisy

Sałatka z tuńczyka (autor Urszula z San Jose): wypróbuj również

Powiązane Tematy