Zupa szczawiowa (autor Barbara W.) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 duża cebula, pół selera, 3-4 ziemniaki, bulion, 5-6 garści posiekanego szczawiu, 20 dag cienkiej kiełbasy pokrojonej w plasterki, śmietana, sól, pieprz, mielona papryka, jajka ugotowane na twardo.

Jak przyrządzić?

Cebulę i seler poddusić na łyżce masła, zalać bulionem, dodać pokrojone ziemniaki. Gdy są miękkie, zmiksować, dodać szczaw, zagotować, doprawić solą, pieprzem i śmietaną. Kiełbasę lekko zrumienić na patelni i posypać suto mieloną papryką. Podawać z jajkiem i posypać plasterkami kiełbasy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćbardzo trudny
AutorBarbara W.

Zupa szczawiowa (autor Barbara W.): Podobne przepisy

Zupa szczawiowa (autor Barbara W.): wypróbuj również

Powiązane Tematy