Blok czekoladowo-orzechowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 szklanki wody, 2-3 łyżki gorzkiego kakao, 1 łyżka cukru, 1 paczka cukru waniliowego, 300-400 g orzechów (najlepiej laskowych lub arachidowych), 1 paczka herbatników, 1/2-3/4 masła lub margaryny, 2-2,5 szklanki mleka w proszku (nie granulowane).

Jak przyrządzić?

Cukier, cukier waniliowy, kakao, masło i wodę zagotować razem. Ostudzić. Dodać mleko w proszku, pokruszone herbatniki i orzechy, a następnie wymieszać. Przelać do blachy wyłożonej papierem lub folią i wstawić do lodówki na 10-12 godz.

Potrzebne przybory:

papier lub folia do blachy, łyżka, mikser, blacha

Uwagi:

Masa szybko zastyga, więc szybko trzeba wymieszać, zanim będzie to niemożliwe!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje10-15
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt15 zł
AutorNecromattic

Blok czekoladowo-orzechowy: Podobne przepisy

Blok czekoladowo-orzechowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy