Sandacz w sosie porowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 filety z sandacza (można zastąpić pangą białą), 1 por, śmietana 30%, biały, mielony pieprz, 50 g białego półwytrawnego wina, mąka i masło do smażenia.

Jak przyrządzić?

Na patelni usmażyć rybę obtoczoną tylko w mące. Na oddzielnej patelni na maśle podsmażyć do miękkości pokrojony w małe paski por, podlać winem i poczekać, żeby odparowało. Następnie wlać śmietanę 30% i gotować, aż sos zgęstnieje. Na koniec do powstałego sosu włożyć rybę i po 2 minutach jest gotowe danie.

Jak podawać?

Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami. Pycha, polecam.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćśredni
Przybliżony koszt20 zł
AutorKasiaKasia

Sandacz w sosie porowym: Podobne przepisy

Sandacz w sosie porowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy