Składniki:
2 filety z sandacza (można zastąpić pangą białą), 1 por, śmietana 30%, biały, mielony pieprz, 50 g białego półwytrawnego wina, mąka i masło do smażenia.
Jak przyrządzić?
Na patelni usmażyć rybę obtoczoną tylko w mące. Na oddzielnej patelni na maśle podsmażyć do miękkości pokrojony w małe paski por, podlać winem i poczekać, żeby odparowało. Następnie wlać śmietanę 30% i gotować, aż sos zgęstnieje. Na koniec do powstałego sosu włożyć rybę i po 2 minutach jest gotowe danie.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami. Pycha, polecam.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | KasiaKasia |