Składniki:
Paczka paluszków krabowych, 3 pory, majonez, sól, pieprz, odrobina śmietany.
Jak przyrządzić?
Pora kroimy w cienkie krążki i wkładamy do miski. Pora trzeba lekko posolić i ugnieść, tak aby aby krążki rozwarstwiły się, a por puścił sok, i odstawić na 10 min. Do miski dokładamy pokrojone w plasterki paluszki krabowe. Dodajemy majonez i przyprawiamy pieprzem i solą do smaku (jeżeli sałatka jet gęsta, dodajemy odrobinę śmietany - gęstość zależy od świeżości pora - ile puści soków).
Potrzebne przybory:
nóż, miska, deska do krojenia
Uwagi:
Surówka jest naprawdę super. Robię ją na każdą większą imprezkę - znika w mig.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | duża miska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Darek |