Składniki:
Śmietana zagęszczona 18% lub jogurt naturalny, 5 kropli maggi, ząbek czosnku, łyżka majonezu (najlepiej Winiary), szczypta sosu sproszkowanego Knorr - sos sałatkowy włoski.
Jak przyrządzić?
Śmietanę przerzucić do jakiegoś większego kubka, czosnek pokroić w drobną kostkę i posypać solą - zostawić na 2 minuty. Potem pognieść czosnek nożem i wrzucić do kubka, dodać maggi, dodać szczyptę sosu Knorr, łyżkę majonezu i wymieszać.
Uwagi:
Najlepsze do sałatki z jajkiem, pomidorami, rzodkiewką, zielonym ogórkiem i sałatą lodową. Wystarczy polać warzywa i można się delektować wspaniałym smakiem:)
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | ewicom |