Składniki:
2 opakowania paluszków krabowych surimi - 8-10 sztuk, 5 łyżek kaszy kuskus lub ryż (woreczek), puszka kukurydzy, świeży ogórek, majonez, koperek, sos włoski Knorra.
Jak przyrządzić?
Ugotować ryż lub przygotować kaszę kuskus (zalać kubkiem wrzątku, dodając łyżeczkę rosołu Winiary). Ostudzony ryż lub kaszę wrzucić do miski, paluszki pokroić na 2-cm kawałki, ogórek w kostkę, dodać do miski. W kubku przygotować sos wg przepisu - 3 łyżki wody i 3 łyżki oliwy wymieszać i uzupełnić do pełna majonezem, wlać do miski i wymieszać, dodać pokrojony koperek lub natkę pietruszki.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Autor | mila277 |