Sk艂adniki:
Sa艂ata, ser cheddar, nachos (serowe, zwyk艂e lub paprykowe), pomidor, papryka ostra, fasola czerwona i bia艂a (z puszki lub ugotowana). Sos: 1 papryczka chili, puszka koncentratu pomidorowego, 4 艂y偶ki keczupu, 1 opakowanie przyprawy chili, curry, troch臋 wody, pieprz, s贸l. Kurczak: bu艂ka tarta, pieprz, s贸l, pikantna i s艂odka papryka w proszku, pier艣 kurczaka lub 2 (jak kto woli).
Jak przyrz膮dzi膰?
Zaczniemy od przygotowania sosu. Do miski wla膰 koncentrat, keczup i 艂y偶k臋 wody, wymiesza膰 wszystko. W bardzo drobniutkie paseczki posieka膰 papryczk臋 chili i ka偶dy paseczek przekroi膰 na 3-4 cz臋艣ci. Doda膰 do miski z koncentratem i keczupem, wymiesza膰. Na koniec doda膰 bardzo du偶o przyprawy chili i troszk臋 curry. Doprawi膰 do smaku sol膮 i pieprzem. Sch艂odzi膰. Kurczaka przyrz膮dzamy normalnie, a pikantn膮 i s艂odk膮 papryk臋 dodajemy do panierki. Cheddar zatrze膰 na tarce, sa艂at臋, papryk臋 i pomidory pokroi膰 na ma艂e kawa艂ki, doda膰 fasol臋, kurczaka i nachos. Doda膰 p贸艂 przygotowanego sosu i dok艂adnie wymiesza膰. Sch艂odzi膰 ca艂o艣膰 i tu偶 przed podaniem pola膰 sosem (bez p贸藕niejszego mieszania). Smacznego!
Jak podawa膰?
Mo偶na je艣膰 sam膮 lub dodawa膰 do mi臋sa.
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Kaloryczno艣膰 | 艣rednia |
Autor | Sharkeez |