Składniki:
Sałata, ser cheddar, nachos (serowe, zwykłe lub paprykowe), pomidor, papryka ostra, fasola czerwona i biała (z puszki lub ugotowana). Sos: 1 papryczka chili, puszka koncentratu pomidorowego, 4 łyżki keczupu, 1 opakowanie przyprawy chili, curry, trochę wody, pieprz, sól. Kurczak: bułka tarta, pieprz, sól, pikantna i słodka papryka w proszku, pierś kurczaka lub 2 (jak kto woli).
Jak przyrządzić?
Zaczniemy od przygotowania sosu. Do miski wlać koncentrat, keczup i łyżkę wody, wymieszać wszystko. W bardzo drobniutkie paseczki posiekać papryczkę chili i każdy paseczek przekroić na 3-4 części. Dodać do miski z koncentratem i keczupem, wymieszać. Na koniec dodać bardzo dużo przyprawy chili i troszkę curry. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić. Kurczaka przyrządzamy normalnie, a pikantną i słodką paprykę dodajemy do panierki. Cheddar zatrzeć na tarce, sałatę, paprykę i pomidory pokroić na małe kawałki, dodać fasolę, kurczaka i nachos. Dodać pół przygotowanego sosu i dokładnie wymieszać. Schłodzić całość i tuż przed podaniem polać sosem (bez późniejszego mieszania). Smacznego!
Jak podawać?
Można jeść samą lub dodawać do mięsa.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | średni |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Sharkeez |