Składniki:
Puszka ananasa w kawałkach, 0,5 l spirytusu, 0,3 l wody, pół szklanki cukru.
Jak przyrządzić?
Wlewamy sok z ananasa do naczynia, zazwyczaj w puszce jest ok. 0,2 litra syropu. Dolewamy wodę z rozpuszczonym cukrem, tak aby w sumie otrzymać 0,5 l roztworu. Następnie dodajemy pół litra spirytusu i wszystko mieszamy. Do butelek, najlepiej 0,7 l, wkładamy kawałki ananasa. Następnie zalewamy je przyrządzonym roztworem i odstawiamy na 2-3 dni. Łatwo i szybko się robi, a jest naprawdę dobre!
Potrzebne przybory:
miarka, otwieracz do puszek
Jak podawać?
Schłodzoną:)
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 l |
Autor | Radek |