Ananasówka

Przepis kulinarny

Składniki:

Puszka ananasa w kawałkach, 0,5 l spirytusu, 0,3 l wody, pół szklanki cukru.

Jak przyrządzić?

Wlewamy sok z ananasa do naczynia, zazwyczaj w puszce jest ok. 0,2 litra syropu. Dolewamy wodę z rozpuszczonym cukrem, tak aby w sumie otrzymać 0,5 l roztworu. Następnie dodajemy pół litra spirytusu i wszystko mieszamy. Do butelek, najlepiej 0,7 l, wkładamy kawałki ananasa. Następnie zalewamy je przyrządzonym roztworem i odstawiamy na 2-3 dni. Łatwo i szybko się robi, a jest naprawdę dobre!

Potrzebne przybory:

miarka, otwieracz do puszek

Jak podawać?

Schłodzoną:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje1 l
AutorRadek

Ananasówka: Podobne przepisy

Powiązane Tematy