Jaja Cygana

Przepis kulinarny

Składniki:

Jajka, wątróbka drobiowa, cebula, pieczarki, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia.

Jak przyrządzić?

Podsażamy pokrojoną cebulę i pieczarki do miękkości. Dodajemy pokrojoną w cieniutkie paski wątróbkę i chwilę dalej smażymy, meszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wbijamy jajka i nadal smażymy, mieszając, aż całość będzie miała zadowalającą konsystencję. Ostatecznie doprawiamy.

Uwagi:

Wątróbka musi być cieniutko krojona. Dla siebie robię: 1 średnią cebulę, 2-3 peczarki, 2-3 wątróbki, 2-3 jajka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
Autorandrzej

Jaja Cygana: Podobne przepisy

Jaja Cygana: wypróbuj również

Powiązane Tematy