Składniki:
Groszek mrożony 350 g, 1 sałata masłowa, 2-3 cebulki dymki, 3 łyżki masła, troszkę oleju, pół szklanki bulionu.
Jak przyrządzić?
Do garnka wlewamy około 2 łyżek oleju i do tego masło (olej potrzebny, żeby masło się nie przypalało). Do tego wrzucamy pociętą sałatę i dymki i czekamy, aż sałata "oklapnie". Kiedy sałata zmaleje w garnku, dodajemy groszek (prosto z zamrażalnika) i dolewamy bulionu. Gotujemy na małym ogniu, aż groszek zmięknie.
Jak podawać?
Na ciepło.
Uwagi:
Danie jest proste, pięknie wygląda i smakuje wszystkim. Przepis nie jest oryginalny, bo ściągnęłam go z programu Nigelli :) Jest super.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | beatka__wr |