Składniki:
Kostka margaryny, po półtorej szklanki cukru i mleka, 4 szklanki mąki, łyżka sody, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 1-2 łyżki dżemu, 2-3 jaja, łyżka cynamonu (nie trzeba go dodawać, lecz ja go polecam).
Jak przyrządzić?
Margarynę i cukier zagotować z mlekiem, ostudzić. Wsypać mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, kakao, cynamon, dodać dżem i dobrze wymieszać. Wbić jaja i jeszcze raz dobrze wymieszać. Wylać ciasto na blachę i upiec. Po ostudzeniu można je przełożyć dżemem albo polukrować.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 9 zł |
Autor | Adrianna |