Składniki:
1,5 kg twarogu (najlepiej gotowy juz zmielony), 2 szkl. cukru, 1,5 margaryny (najlepiej Kasia), 10 jajek (białka osobno), 2 cytryny (sok z nich), 3 łyżki kaszy manny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
rodzynki - według uznania.
Jak przyrządzić?
Cukier z margaryną rozmiksować, dodać żółtka, twaróg, sok z cytryn, kaszkę mannę i proszek do pieczenia. Na koniec dodać ubite na sztywno białka z jajek i rodzynki. Wymieszać. Piec 1 godzinę w temp. 180 stopni.
Potrzebne przybory:
2 miski, mikser, blacha wysmarowana margaryną
Jak podawać?
Podawać najlepiej schłodzony, następnego dnia i polukrowany. Smacznego!
Uwagi:
Gdy spróbujecie, to naprawdę powiecie, ze rozpływa się w ustach. Można też zrobić mniejszą porcję, dając proporcjonalnie mniej wszystkich produktów.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 80 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | duża blaszka |
Przybliżony koszt | 35 zł |
Autor | sonia |