Składniki:
300 g pieczarek świeżych lub konserwowych, 1 łyżka masła lub margaryny, 4 parówki lub inna kiełbasa, 1 szkl. śmietany, 1 łyżeczka mąki, 2 cebule, sól, pieprz, przyprawa chińska, zielona pietruszka, 8 bułek, ostry żółty ser, sos sojowy.
Jak przyrządzić?
Pieczarki ugotować i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, następnie dodać parówki i pieczarki. Zagotować, zalać śmietaną z mąką, doprawić przyprawami do smaku i zagotować. Bułki pokroić, wydrążyć, napełnić farszem, na wierzch dodać starty ser. Podawać posypane zieloną pietruszką lub koperkiem albo polać sosem sojowym. Smacznego:)
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Damaris667 |