Bułka nadziewana farszem mięsnym z pieczarkami

Przepis kulinarny

Składniki:

300 g pieczarek świeżych lub konserwowych, 1 łyżka masła lub margaryny, 4 parówki lub inna kiełbasa, 1 szkl. śmietany, 1 łyżeczka mąki, 2 cebule, sól, pieprz, przyprawa chińska, zielona pietruszka, 8 bułek, ostry żółty ser, sos sojowy.

Jak przyrządzić?

Pieczarki ugotować i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, następnie dodać parówki i pieczarki. Zagotować, zalać śmietaną z mąką, doprawić przyprawami do smaku i zagotować. Bułki pokroić, wydrążyć, napełnić farszem, na wierzch dodać starty ser. Podawać posypane zieloną pietruszką lub koperkiem albo polać sosem sojowym. Smacznego:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorDamaris667

Bułka nadziewana farszem mięsnym z pieczarkami: Podobne przepisy

Bułka nadziewana farszem mięsnym z pieczarkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy