Klops z jajkami

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg mięsa mielonego, 5 jaj, farsz: średnia cebula, 30 dag pieczarek, 30 dag sera, ząbek czosnku, bułka, przyprawy.

Jak przyrządzić?

Pieczarki podsmażyć, ugotować 4 jaja na twardo, bułkę namoczyć w mleku (później odcisnąć mleko), ser, czosnek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Do mięsa wbić jajko oraz pozostałe składniki farszu - nie zapomnieć o przyprawach do smaku. W formie do pieczenia położyć warstwę mięsa, a następnie położyć 4 ugotowane i obrane jajka, przykryć pozostałą częścią mięsa. Teraz tylko włożyć do rozgrzanego piekarnika do ok. 150-200 stopni na około 40 minut.

Potrzebne przybory:

piekarnik, forma do pieczenia, nóż i deska do krojenia, miska do wymieszania składników

Jak podawać?

Najlepiej na chlebie z odrobiną majonezu albo jak się tylko podoba.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt25 zł
Autorsamcoswymysl

Klops z jajkami: Podobne przepisy

Klops z jajkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy