Składniki:
1 kg mięsa mielonego, 5 jaj, farsz: średnia cebula, 30 dag pieczarek, 30 dag sera, ząbek czosnku, bułka, przyprawy.
Jak przyrządzić?
Pieczarki podsmażyć, ugotować 4 jaja na twardo, bułkę namoczyć w mleku (później odcisnąć mleko), ser, czosnek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Do mięsa wbić jajko oraz pozostałe składniki farszu - nie zapomnieć o przyprawach do smaku. W formie do pieczenia położyć warstwę mięsa, a następnie położyć 4 ugotowane i obrane jajka, przykryć pozostałą częścią mięsa. Teraz tylko włożyć do rozgrzanego piekarnika do ok. 150-200 stopni na około 40 minut.
Potrzebne przybory:
piekarnik, forma do pieczenia, nóż i deska do krojenia, miska do wymieszania składników
Jak podawać?
Najlepiej na chlebie z odrobiną majonezu albo jak się tylko podoba.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | samcoswymysl |