Składniki:
3 filety z kurczaka, 4 ogórki zielone (po pokrojeniu powinno być ich mniej więcej tyle samo co kurczaka), ryż (pół woreczka), 3 jajka na twardo, szczypiorek (sporo, ale zależy od smaku), czosnek (3-4 duże ząbki, ale również zależy od gustu), majonez.
Jak przyrządzić?
Filety z kurczaka ugotować w vegecie lub bulionie drobiowym, ostudzić i pokroić w drobną kostkę. Ryż ugotować na sypko, po ostudzeniu wymieszać z pokrojonym kurczakiem i zielonym ogórkiem pokrojonym w kostkę. Dodać posiekane drobno jajko i szczypiorek. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem (można dodać trochę śmietany) i dodać do pozostałych składników.Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | kufferka |