Składniki:
1 pierś kurczaka, 1 duża cebula, 3 ogórki kiszone, puszka kukurydzy, majonez, keczup, kapusta pekińska, 1 duża świeża papryka czerwona, 1 pomidor, 1 op. przyprawy gyros.
Jak przyrządzić?
Warzywa pokroić w kostkę, a kapustę poszatkować. Pierś kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć z przyprawą gyros z odrobiną oleju. Pozostawić do wystygnięcia. Kłaść do miski kolejno: pierś kurczaka, cebulę, ogórek kiszony, kukurydzę, troszkę majonezu, na to troszkę keczupu, kapustę pekińską, paprykę, pomidor i na koniec keczup i majonez. Podawać następnego dnia schłodzoną.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | gosia 28 |