Glazurowana pierś kurczaka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

4 małe filety z piersi kurczaka (po ok. 10-15 dag), 1 duża cebula, 5-6 łyżek keczupu, 1 łyżka musztardy miodowej (niekoniecznie), 1 łyżka miodu, 2 łyżki oleju, suszone oregano, sól, pieprz, mielona papryka, rozmaryn.

Jak przyrządzić?

Każdą pierś naciąć w poprzek (od góry, robimy niewielkie kieszonki). W nacięcia nasypać oregano i włożyć plaster cebuli. Wymieszać keczup, musztardę, olej i miód, doprawić przyprawami (sól, pieprz, rozmaryn i papryka) i posmarować porcje mięsa. Odstawić na godzinę. Ułożyć na posmarowanej olejem blasze i piec około 25 minut. W trakcie pieczenia odwracać mięso, można je jeszcze raz posmarować marynatą.

Uwagi:

Do marynaty można dodać rozgnieciony czosnek.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Przybliżony koszt15 zł
AutorPenelopa

Glazurowana pierś kurczaka: Podobne przepisy

Glazurowana pierś kurczaka: wypróbuj również

Powiązane Tematy