Składniki:
2 piersi kurczaka, biały delikatny serek, np. Philadelphia, średniej wielkości pomidor, 4 plasterki bekonu, pieprz, oliwa lub olej, bazylia, czerwona słodka papryka, troszkę vegety.
Jak przyrządzić?
Piersi kurczaka rozbijamy nie za mocno, posypujemy z każdej strony bazylią, sproszkowaną czerwoną papryką, vegetą i pieprzem. Na gorącej patelni obsmażamy kurczaka na złoto z każdej strony. Wyciągamy i na lekko ciepłych filetach rozsmarowujemy na jednej stronie biały serek, na który układamy plasterki pomidora po 2 na każdej piersi, owijamy każdą pierś 2 plasterkami bekonu i zapiekamy w gorącym piekarniku przez 15-20 minut.
Uwagi:
Bekon również można posypać papryką i pieprzem - zależy, jak kto lubi.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | Agi |