Puszysta warstwowa

Przepis kulinarny

Składniki:

6 jajek, 30 dag żółtego sera, 30 dag szynki, 4 marchewki, 2 cebule, pęczek szczypiorku, majonez, sól i pieprz ziołowy.

Jak przyrządzić?

Jajka ugotować. Oddzielić żółtka od białek i zetrzeć oddzielnie na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, sparzyć lub lekko podsmażyć, doprawić solą i pieprzem ziołowym. Szynkę pokroić w kostkę. Ugotowaną marchew zetrzeć na tarce, podobnie ser. Szczypiorek pokroić.Sałatkę układamy warstwami - od spodu: białka, ser żółty, cebula, majonez, szynka, marchewka, majonez, żółtka i posypać szczypiorkiem.

Uwagi:

Można dać 2 grubsze warstwy majonezu lub kilka cieńszych.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorPenelopa

Puszysta warstwowa: Podobne przepisy

Puszysta warstwowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy