Składniki:
Pierś z kurczaka, hummus (whomus), suszone pomidory, przyprawa shoarma, sól, pieprz, oliwa z oliwek. Sos: jogurt naturalny, świeża mięta, sól, ząbek czosnku.
Jak przyrządzić?
Pierś z kurczaka podziel na dwie części i cienko filetuj. Do miseczki wlej oliwę z oliwek, dodaj przyprawę Shoarma, sól, pieprz i marynuj kurczaka przez minimum 2 godziny w lodówce. W tym czasie zmiksuj jogurt, listki mięty i czosnek. Uzyskany sos dopraw solą i wstaw do lodówki. Pomidory suszone pokrój w cienkie paseczki i połącz z hummusem. Uzyskaną masą posmaruj dość grubo każdy filecik (zostawiając wolne brzegi), a następnie zawiń je, spinając wykałaczkami. Roladki grilluj z każdej strony i podawaj z sosem miętowym i świeżymi warzywami.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Autor | arabska_utopia |