Składniki:
1 średni kalafior, 4 średniej wielkości ziemniaki, 0,5 mrożonki marchew z groszkiem, 6-7 rzodkiewek, 200 g jogurtu naturalnego, Vegeta.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki i rzodkiewkę pokroić w drobną kosteczkę, kalafior połamać na małe różyczki. Dodać pół opakowania mrożonki marchew z groszkiem. Wszystko gotować 20-30 minut na średnim ogniu. Do szklanki wlać 200g jogurtu naturalnego i dodawać powoli gorącej zupy, jednocześnie mieszając tak, aby nie powstały krupy. Powoli wlewać do zupy, jednocześnie mieszając. Dodać Vegety do smaku. Smacznego;)
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | agniesia6891 |