Składniki:
30-40 dkg mięsa wołowego bez kości, 4 dkg tłuszczu, 15 dkg cebuli, 1 ząbek czosnku, 80 dkg ziemniaków, majeranek, kminek, sól, bazylia, 3 łyżki zakuszki BIO.
Jak przyrządzić?
Mięso opłukać, pokroić na drobne kawałki, włożyć do dużego rondla. Dodać tłuszcz, obraną drobno posiekaną cebulę, czosnek roztarty z solą, szczyptę kminku i majeranek, osolić, dokładnie wymieszać, podlać paroma łyżkami wody i dusić powoli pod przykryciem. W czasie duszenia często mieszać i uzupełniać odparowaną wodę, następnie umyć ziemniaki, obrać i opłukać. Gdy mięso zaczyna mięknąć, dodać zakuszkę BIO, ziemniaki pokrajane w dość grubą kostkę i dolać tyle wody, aby zakryła gotującą się w rondlu potrawę.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Autor | nolinka |