Składniki:
1 kg wołowiny (łopatka, karkówka), 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, mała puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, dwie papryczki chilli, cztery ziemniaki, marchewka, duża cebula, dwa ząbki czosnku, puszka pomidorów krojonych bez skórki, sól, pieprz ziołowy i czarny, 2 liście laurowe, cztery ziela angielskie, papryka słodka i chili, zioła prowansalskie, oliwa.
Jak przyrządzić?
Mięso kroimy w małe kawałki i obsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i marchewkę. Smażymy około kwadrans i przekładamy do sporego garnka. Zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, wciskamy dwa ząbki czosnku - gotujemy około półtorej godziny. Po godzinie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, papryki oraz pomidory z puszki. Gotujemy około 15 minut. Następnie dodajemy kukurydzę, fasolę oraz przyprawy. Smacznego!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Porcje | 6 |
Autor | karolka291 |