Składniki:
W torebce Żurek z chrzanem i czosnkiem, kilka marchewek, 2 ugotowane jajka, skwarki z patelni, majeranek, skondensowane mleko.
Jak przyrządzić?
Do 750 g gorącej ale nie wrzącej wody wsypać zawartość torebki. Zagotować. Potem dodać 2-3 pokrojone na pół, ugotowane marchewki. Wsypać majeranek. Dodać najlepiej dopiero co usmażone skwarki. Wszystko wymieszać. Zabielić skondensowanym mlekiem. Jeszcze raz wymieszać.I gotowe.
Potrzebne przybory:
Łyżka (do mieszania).
Uwagi:
Jajka można dodać dopiero po ugotowaniu (włożyć je do miski, w której miałby być podany żurek i zalać je zupą). W czasie gotowania można dosypywać majeranek.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | Adam lat 16 |