Składniki:
łosoś surowy, zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku, cytryna, sól, pieprz, jogurt naturalny, musztarda, chrzan.
Jak przyrządzić?
Zmieszać masło (w temp. pokojowej) z czosnkiem i ziołami. Łososia położyć na folii aluminiowej, oprószyć solą i pieprzem, nasmarować mieszanką maślaną i położyć na nim cytrynę w plasterkach. Zamknąć folię, włożyć do piekarnika i piec w ok. 200 st. 15-20 min.Sos: wymieszać kubeczek jogurtu z łyżka musztardy i 2-4 łyżkami chrzanu. Doprawić wedle uznania.:)
Jak podawać?
Łosoś na ciepło.:) Sosik na zimno.:) Najlepiej podawać z każdą postacią ziemniaków.:)
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | grisia |