Składniki:
5 filetów z kurczaka, 1/2kg pieczarek, cebula, puszka kukurydzy, 4 duże ogórki kiszone, opakowanie sosu pieczarkowego, 3 łyżki śmietany, sól,pieprz, przyprawa do kurczaka, olej do smażenia, 2-3 ząbki czosnku
Jak przyrządzić?
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju podsmażamy cebulę, gdy się zeszkli wsypujemy pieczarki. Filety myjemy oczyszczamy i kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka, solą i przyprawami. Na rozgrzany na patelni olej wsypujmy mięso i pokrojone pieczarki. Smażymy. Kukurydzę osaczamy, ogórki kroimy w kostkę. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pieczarki z cebulą, ogórki i kukurydzę. Mieszamy. Wsypujemy sos pieczarkowy, dokładanie mieszamy i dusimy jeszcze ok. 10 min. Dodajemy zahartowana śmietanę, doprawiamy do smaku.
Jak podawać?
Potrawę najlepiej podawać z ryżem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Anna |