Składniki:
6 łyżek otrębów owsianych, 3 łyżki otrębów pszennych, 2 jajka, 1 serek wiejski lub twaróg, 3 łyżki jogurtu, 1 cebula, szczypiorek, troszkę pora, kilka pieczarek, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, wędzony kurczak lub łosoś.
Jak przyrządzić?
Siekamy składniki. Mieszamy razem na jednolitą masę. Kładziemy masę w formie kotletów o grubości 1 cm na papier do pieczenia. Pieczemy przez 20 min. w temp. 200 C w piekarniku.
Jak podawać?
Gdy czujemy głód, zamiast kanapki.
Uwagi:
Dobre na ciepło, lepsze na zimno. Wyciągamy jak ostygną (łatwo wtedy odchodzą od papieru).
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | andrzej |