Składniki:
podudzia kurczaka, sól, pieprz, zioła do marynaty, papryka mielona.
Jak przyrządzić?
Z podudzi delikatnie okroić skórę tak, aby powstała pończoszka. Odciąć na mięso przy kostce. Mięso odkroić od kostki, z ziół: majeranku, bazylii imbiru, troszkę listków mięty, szczypty cynamonu, paru łyżek oleju - wymieszać -powstanie marynata. Dodać soli i pieprzu według uznania. Włożyć mięsona 12 godz. Potem zmielić. Napełnić pozostawioną skórę. Ułożyć nablasze, posypać papryką i piec ok 1 godz.
Jak podawać?
Podawać z sałatką z pora, mandarynki i kukurydzy doprawionej olejem, cukrem, solą i pieprzem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Autor | Mirka |